Musíme čelit prolhanému zkreslování dějin!

2. 5. 2017

PARDUBICE - »Stále více hodnot, utvářených lidskou prací, se kupí v rukou elitářské hrstky. Nůžky mezi sociálními póly se v posledních letech rozevřely v úhlu, jaký tu nebyl už celé století,« řekl na oslavách Svátku práce v Pardubicích zdejší předseda Okresního výboru KSČM Roman Harmat, který se také ohlédl za vznikem a jeho historií.

Jak dále uvedl, osm největších zazobanců toho vlastní stejně, jako chudší polovina planety a přitom miliardy lidských bytostí živoří. Antikomunisté neradi slyší o faktu, že po osvobození Rudou armádou jsme vyrazili směrem, který skoncoval s nouzí a ponížením. Každému bez výjimky garantoval stát zaručenou odměnu i vymahatelné sociální jistoty od kolébky až do posledních dní. Jak mj. dále Roman Harmat uvedl, komunisté stáli v čele nevídaného průlomu lidskosti a pokroku, jako byla i nejnáročnější lékařská péče zdarma a také všechny stupně vzdělání. »Poklady naší i světové kultury se otevřely milionům lidí, pro něž byly dřív nedosažitelné,« řekl čerstvě 40letý předseda OV a každému ze 150 přítomných podal jasné srovnání se současnou dobou!

Na to, že KSČM jako jediná z vlivných politických sil má tu čest a svědomí řešit zájmy většiny lidí a čelit prolhanému přepisování dějin, navázal člen ÚV KSČM a poslanec Parlamentu ČR(PČR) Václav Snopek. Ten podrobil kritice současnou i předešlé vlády po převratu v roce 1989. »Vzpomínáme, jak vládní ČSSD v roce 2013 slibovala, že mj. rozhodne o církevních restitucích až po referendu, které se neuskutečnilo, mj. díky blokaci KDU-ČSL«. Snopek také reagoval na aktuální situaci ve vládě, zejména na roztržku Babiše a Sobotky. Těm už podle něj ani nejde o dokončení předvolebních slibů, což mj. dokazuje anarchie v budování sociálních bytů, na něž si dělají zálusk developeři a banky. Připomněl též nechutnou aroganci Spojených států amerických, které jsou podepsány pod většinou vojenských rozmíšek a válek, zejména v arabských zemích a blízko ruských hranic. Postavil se rovněž proti vpuštění imigrantů na naše území, kteří svou radikalizací a destabilizací evropského práva a v řadě případů i teroristickými a násilnými činy jsou obrovským nebezpečím.

Zdravice přednesli také předseda KV KSČM Jan Foldyna a mladý kandidát do PČR a pardubický zastupitel Ota Kovařík. Oba ujistili přítomné, že komunističtí zastupitele kraje(Foldyna) a města Pardubic(Kovařík) hájí zájmy lidí a snaží se o naplňování programu strany. Předseda KV mj. pozval k účasti na celostátním setkání občanů, které se letos neuskuteční v areálu na Kunětické Hoře, ale v podobném ve Svojšicích u Přelouče v sobotu 16.září.

Více než 120 účastníků podpořilo svými podpisy kandidaturu Miloše Zemana na prezidenta ČR. Prvomájové dopoledne v Pardubicích mělo i svou kulturní část, v které se představila populární kapela Expres. Další prvomájové oslavy se v okrese uskutečnily v Přelouči, Chvaleticích a v Holicích.

Fotogalerie

Autor: 
Jiří Černý